Select Page

Markiser

Markiser

Solskydd för alla ändamål

Markiser är ett måste för att kunna erbjuda ett pålitligt skydd mot solen. Oavsett om du är intresserad av markiser till den privata villan, har en stor terass- eller trädgårdsservering med många bord, eller en liten trottoarservering i anslutning till restaurangen inne i stan, så har vi lösningen för dig. Även fönstermarkiser ingår i vårt sortiment, något som verkligen kan sätta prägel på en lokals exteriör.

De markiser vi erbjuder tillverkas i tåligt, infärgat tyg från världsledande företag som Dickson och Sandatex, som håller för lång användning i alla sorters väder och vind. Konstruktionerna är genomförda både med tanke på hållfasthet och på design, vilket gör att våra markiser blir både ett stilfullt och praktiskt tillskott till din uteservering eller uteplats.

 

Vi hjälper dig att hitta rätt markis

Vi kan erbjuda en stor mängd skräddarsydda markiser för alla ändamål. Du väljer kulör separat på tyget och konstruktionen, vilket gör att du har stor möjlighet att anpassa färgskalan till inredningen. Tygerna finns både klassiskt randiga och enfärgade i en lång rad nyanser. Vi kan också hjälpa till med tryck på markisen, till exempel restaurangens namn eller en logotyp.

Titta igenom de olika typerna av markiser vi erbjuder och hör gärna av dig om du behöver hjälp med att hitta den markis som passar bäst för dig. Vi finns alltid här för att hjälpa till om du har några frågor.

Restaurangmarkiser

En markis hör till sinnebilden av en trevlig uteservering en vacker eftermiddag eller kväll. Den skyddar dina gäster från sol, men även mot lättare vind och regn. Vi erbjuder fyra typer av restaurangmarkiser, från den flexibla Pergola med flyttbara pelare till den extremt vädertåliga stödstrukturen Gemini, som ger skydd åt en hel trädgårdsservering.

 

Moderna restaurangmarkiser är byggda för att hålla länge även vid flitig användning dagligen. Motoriserad in- och utfällning sparar både på dina krafter och på markisen, eftersom en motor rullar markisen in och ut på exakt samma sätt och i samma tempo varje gång. De flesta av våra markiser har både motor- och vevlösningar för in- och utfällning.

Olika lösningar för olika behov

Våra restaurangmarkiser innefattar både de klassiska markiserna med vikarmar som rullas ut från väggen, men också fristående lösningar med större konstruktioner som kan täcka betydligt större ytor. De står emot de flesta typer av väder på ett ypperligt sätt, skapar gemenskap och får gästerna att trivas. I markiserna kan ljusslingor fästas och skapa atmosfär till sommarkvällarna när sorlet stiger.

 

Hållbart och estetiskt

Tyget i våra markiser är tättvävt och impregnerat mot fukt. När du väljer markis kan du välja individuella färger på tyget och på stagen, vilket ger en stor mängd valmöjligheter. Det klassiska randiga mönstret finns förstås tillgängligt, men även enfärgade lösningar i olika färger. Vill du ha restaurangens namn eller logotyp på markisen så ordnar vi det.

Vårt mål när vi säljer en markis till dig är inte bara att den ska vara praktisk, utan även tillföra något estetiskt till restaurangen. Därför hjälper vi dig gärna med att välja ut inte bara rätt modell, utan även i en färgskala som passar din restaurang. Möjligheterna till variation är som sagt stora, och är det första gången man köper en markis till restaurangen är det lätt att man blir lite rådvill i början.

Terassmarkiser

En terassmarkis perfekt anpassad till uteplatsen är ett utmärkt alternativ till att bygga tak på terassen eller altanen. En markis kan du lätt anpassa efter årstiden och tiden på dagen, och du släpper alltid in precis så mycket sol som du vill på uteplatsen. Våra terassmarkiser rullas lätt in och ut med en motor via en fjärrkontroll, eller för hand med en vev. Lutningen går att anpassa från så gott som vågrät när solen står högt, till en kraftig lutning som ger skydd när solen står lågt på morgnar och kvällar.

 

Vi erbjuder åtta olika terassmarkiser, alla tillverkade i tålig aluminiumkonstruktion och försedda med slitstarkt tyg i akrylväv, impregnerat och vädertestat. Markiserna skräddarsys för att passa din terass, minsta och högsta möjliga mått finns angivet vid varje markis. Du väljer färg både på tyget och på konstruktionen, vilket gör det lätt att anpassa markisen utseende efter din personliga smak och färgen på huset. I hoprullat läge är markiserna designade för att smälta in med fasaden så att de knappt märks.

Sol och regn

En terass förknippas väl kanske främst med vackert och soligt väder, och en markis är ju framför allt byggd som ett solskydd. En markis skuggar inte bara uteplatsen, den fungerar även som en värmebarriär som hindrar värme från att tränga in i huset, något som kan vara väldigt skönt en het sommardag. När det å andra sidan är svalare rullas markisen in så att solen får flöda in genom fönstren, ett alternativ du inte har med en fast takkonstruktion.

Men även vid regn erbjuder markisen ett skydd. Den impregnerade markisväven gör att markisen kan stå emot ganska kraftiga regn, och att sitta under sin markis när ett sommarregn faller över trädgården är en härlig upplevelse. Markiserna står även emot relativt kraftiga vindar, något som kan vara skönt att veta om man glömt rulla in markisen innan läggdags.

Fönstermarkiser

Fönstermarkiser passar lika bra på villan som på affärslokalen eller restaurangen. Med markiser över fönstren ger du fasaden en ombonad känsla samtidigt som markiserna skyddar insidan av huset mot solljus och värme. I vårt sortiment har vi fem noga utvalda markiser av olika konstruktion som alla är anpassade för att passa över fönster. Du hittar lätt en modell som passar dig.

Här finns kupolmarkisen, även kallad korgmarkisen, som man ofta ser över fönster till affärslokaler och restauranger i stadsmiljö. Vi har även markiser speciellt anpassade för att sitta på takfönster, tillverkade i slitstarkt segeltyg och med automatiska sensorer som fäller in markisen när vädret blir för hårt. Naturligtvis har vi också de klassiska fallarmsmarkiserna och screenmarkiserna som passar bra till villan. Oavsett dina behov har vi markisen för dig!

Flödande sol och sommarregn

Våra fönstermarkiser tål en hel del, och oavsett vilken konstruktion och modell du väljer. För det första stoppar en fönstermarkis solljuset effektivt. Upp till 90% av strålningen från solen, och därmed värmen, hindras från att ta sig in i huset. Detta är mycket bra om man jämför med en persienn på insidan, där värmen redan sluppit in när solstrålarna stoppas. En markis skonar dina möbler och interiörer samtidigt som den hjälper till att ge svalka inomhus under varma sommardagar.

Markiserna är naturligtvis också anpassade för vårt svenska klimat, med allt vad det innebär av regn och blåst. Tyget är impregnerad akrylväv som är testat för vindklass 3. Detta innebär kraftig blåst och relativt hårt regn. Blir vädret för hårt fälls markiserna snabbt in och blir en del av fasaden. Vissa av våra markiser har också automatiska sensorer som känner av när vinden nått en viss styrka. varpå de automatiskt rullas in. En bra lösning för markiser som sitter lite otillgängligt, som exempelvis på ett takfönster.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 50 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa