Select Page

Garagedörrar

Garageportar

Garagedörrar eller garageportar?

Vad är egentligen skillnaden mellan garagedörrar och garageportar? Ingen alls faktiskt. Det är bara två olika benämningar på samma sak. Eller?

Förr i tiden var det mer än vanligt att garagen var försedda med den typ av dubbeldörr som kallas slagport. Därför var det ganska naturligt att kalla dem för garagedörrar. I likhet med andra dörrar hängde de ju på vertikala gångjärn och öppnades utåt, precis som en vanlig husdörr.

Garagedörrar blev garageportar

När sedan vipportar och takskjutportar dök upp på marknaden kom språkbruket att ändras. Dessa var ju inte dörrar i traditionell mening. Det är därför vi idag säger garageportar istället för garagedörrar. Så om man ska vara riktigt noga, så är det egentligen slagportar man menar när man använder ordet garagedörrar.

Med detta sagt, kan vi konstatera att begreppet garagedörrar fortfarande lever kvar. Speciellt hos den äldre generationen där portar snarare var något man förknippade med herresäten och kyrkor. Och det finns inget fel med att säga garagedörrar, även om det är en modernare variant du menar.

Hitta dina garagedörrar hos oss

Hos oss kan du hitta flera typer av garagedörrar och garageportar. Vi kan erbjuda dig allt ifrån den traditionella slagporten till den modernare takskjutporten.

Garagedörrar av typen slagport är fortfarande en av de vanligaste portar som finns. Tack vare sin långa historia och det faktum att de inte tar någon plats inne i garaget, kommer de förmodligen att finnas kvar på marknaden länge. De är ju dessutom vackra och ger ett rustikt intryck av kvalitet.

Fråga oss om garagedörrar

Oavsett om det är traditionella garagedörrar du vill ha eller om du vill smycka ditt hus med en klassisk vipport eller uppleva komforten med en automatstyrd takskjutport, så har vi rätt lösning för dig. Det enda du behöver göra är att se över dina behov och krav på vad som är en fullgod garagedörr.

Vilken typ av garagedörrar behöver du? Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt garagedörrar utifrån dina krav och dina behov. Eller garageportar. Du bestämmer.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa

Ring 020-21 00 25 dygnet runt för att komma till jouren
mi, elit. dapibus libero venenatis adipiscing