Dörrtyper

Fortaxas Garageportar

Fortaxa erbjuder två typer av garageportar som skiljer sig åt i balanssystemet.

Klassiska garageportar

Maximal storlek på denna typ av dörrar är 6000 x 3085 mm.
Balanseringen uppnås genom vridfjädrar placerade ovanför dörrbladet.

Designelement

1. När du ansluter två delar av en axel, medger det justerbart ansluta fästet att du kan vända dem mot varandra, vilket ger en jämlik kabel-, repspänning.

2. Varje torsionsfjäder är försedd med en särskild anordning (fjäderbrottanordning) som stannar dörrbladet vid fjäderbrott och hindrar det från att falla. Dessa levereras utan pristillägg.

3. Särskilt utformade gångjärn som har höga hållfasthetsegenskaper ger tillförlitlig anslutning av portens paneler. Dessutom är dessa gångjärn gjorda av rostfritt stål och har hög antikorrosionsfunktion.

4. Portens konstruktion innehåller justerbara rullfästen. Dessa gör det möjligt att justera nivån på sandwichpaneler till öppningen, vilket ger ytterligare värme- och ljudisolering av dörren. Rullfästena är tillverkade av rostskyddat material (rostfritt stål och aluminium) och säkerställer tillförlitlig drift under garageportens hela livstid.

5. Garagportarna är utrustade med polymera gummitätningar längs hela omkretsen som tillsammans med spårprofilerna motverkar luftdrag.
Monterings typer
Det finns tre typer av monteringsalternativ (låg, standard, och hög) som gör det möjligt att installera dem i nästan varje öppning.

Vertikala och höga installationer kan användas för lokaler med högt i tak;

Standardmontering

Låg montering

Hög montering

För att montera klassiska garageportar bör den fria höjden vara minst 100 mm för manuell styrning, och 125 mm för eldrift.

Standard garageportar

Maximal storlek för standardgarageportar är: bredd – 3 500 mm, höjd – 3 085 mm.
Kännetecknande för denna typ av dörrar är att balanseringen uppnås genom dragfjädrar. Dragfjädrar möjliggör portens rörelse och förhindrar spontan sänkning.

Dragfjädrarna i standardporten är placerade mellan dörrbladet och vertikala spår, två på varje sida.

Användning av den här typen av fjädrar minskar monteringstiden betydligt. Monteringsprocessen tar vanligtvis 2,5-3 timmar från början av montering till det ögonblick då produkten godkänns av kunden.

Denna typ av garageport kan monteras nästan i varje garage öppning. En 100 mm fri höjd
krävs för montering, vilket är mycket praktiskt när gamla gångjärnsdörrar ersätts av moderna Fortaxas garageportar.

Designelement

1. “Fjäder-i -fjäder”-montering gör porten extra säker. Detta system skyddar mot att en fjäder fjädrar tillbaka (fjäderutlösning från spåren) om en av fjädrarna är skadad. Den unika fixeringsmetoden skyddas av patent.

2. Rullfästen möjliggör tillförlitlig och bekväm inställning av dörrbladen. Fästena garanterar bättre värme- och ljudisolering, samt skydd mot väder och vind.

3. Ett smidigt system för justering fjäderspänning. Spänningen av fjädrar kan ökas eller minskas vid montering eller under efterföljande användning. Tack vare det, kräver en eventuell service av porten inte mycket tid och kostnader.

4. Dold montering av slutprofiler gör en dörr mer attraktiv. Tätning runt hela omkretsen av garageporten motverkar luftdrag.

Vi kan hjälpa dig med finansiering när du köper garageportar av oss. Vi samarbetar med Wasa Kredit och kan erbjuda 24 månaders räntefri finansiering. Dessutom innefattas våra tjänster av reglerna för ROT-avdrag, vilket betyder att du bara behöver betala för halva arbetskostnaden.

Kontakta oss så berättar vi mer om ROT-avdrag och finansiering.