Select Page

Konstruktionsegenskaper

Fördelar, Industriportar

Konstruktionsegenskaper av Fortaxa ProPlus industriportar
Maximal storlek: 8000 x 6000 mm.
Dörrens vikt balanseras med vridfjädrar placerade ovanför dörrbladet.

 

1. Fortaxa ProPlus industriportar inkluderar en justerbar kopplare som förbinder två delar av en axel och reglerar kabelspänningen.

2.Torsionsfjädrar kompenserar dörrbladets vikt, det är därför även tunga dörrar enkelt kan öppnas och stängas för hand. Minsta uthållighet för fjädrarna är 25 000 öppna-/stäng-cykler. För att förlänga portarnas livslängd är det möjligt att installera fjädrar med uthållighet upp till 50 000, 75 000 eller 100 000 öppna-/stäng-cykler.

3. En standarduppsättning av industriportar innehåller en särskild fjäderbrottsenhet, som stannar dörrbladet och förhindrar det från att falla, om en fjäder skulle gå sönder. Den levereras utan extra avgift.

Setet innehåller också mikrobrytare som justeras för fjäderbrottsenheter och stänger av strömmen vid fjäderbrott.

4. Särskilt utformade gångjärn med höga hållfasthetsegenskaper gör dörrpanelerna pålitliga. Gångjärnen är tillverkade av rostfritt stål med hög antikorrosionsfunktion.

5. Rullfästen möjliggör att justera ett monterat dörrblad. Detta ger byggnader extra värmeisolering samt skydd mot alla typer av nederbörd.

6. Särskilda bottenrullfästen för att förhindra att dörrblad stängs eller faller, om en kabel går av eller dess spänning minskar. Fästen ingår i standarduppsättningen av industriportar utan extra avgift. Varje rullfäste har mikrosensorer som stänger av strömmen vid kabelbrott.

7. En särskild bottentätning kompenserar alla golvs ojämnheter. Tätningen har en hålighet för optiska sensorer, för att säkra automatiserade dörrar. Sensorer stänger av strömmen till enheten om den nedre panelen vidrör ett hinder.

8. För att skydda bottentätningen används speciella reglerande proppar på botten av en profil. De skyddar tätningen mot överdriven deformation och förhindrar de optiska sensorerna från skador. Dessutom ger de en noggrann panelpositionering under installationen och garanterar säkerheten för optiska sensorer.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa

Ring 020-21 00 25 dygnet runt för att komma till jouren
dolor pulvinar ut id facilisis elementum eleifend