Select Page

Öppningsalternativ

Industriportar

Manuell öppning

Industriportar i ProPlus-serien är balanserade med ett system av individuellt utvalda torsionsfjädrar, därmed kan dörren öppnas eller stängas manuellt. För att öppna en Fortaxa industriport måste man använda kraft under 260N (≈26 kg), medan vikten av dörrbladet kan överstiga 600 kg.

En kedja kan användas för att underlätta manuell höjning av dörren. Öppning och stängning av dörren görs med en stållina som aktiverar mekanismen.

Ett särskilt block kan dessutom användas för att öppna dörren manuellt. Öppning och stängning av dörren utförs med rep hängt över blocket och fäst i den sista panelen av dörrbladet. Det rekommenderas att använda blocket om dörren är över 2 meter hög med en yta på upp till 15 m2.

Automatisk öppning

För automatisering av industriportar erbjuder Fortaxa automatik av hög kvalitet och tillförlitlighet, särskilt tillverkad av Nice, Marantec, AN-Motors.

Enheterna installeras direkt på en industriports axel. Sådana axelmonterade enheter klarar av industriportar upp till 45 kvm. Dessutom kan dörrarna fungera med en hög öppna-/stäng-frekvens. Sådana enheter kan installeras i ouppvärmda platser eller sådana med hög luftfuktighet.

 

 

Automatiserade dörrar kan lätt kontrolleras med en knappanel eller en fjärrkontroll.

Säkerhets- och kontrollsystemkomponenter, såsom induktionsgångjärn, signalljus, fotoceller, optiska sensorer, olika fjärrkontroller etcetera, säkerställer driften av dörren.

Takbaserad drivkraft används för att automatisera industriportar vid låga och lutande installationer. Drivkraft med stång monteras direkt under rumstaket. Industriporten förflyttas via en kedja som ligger i kraftstången.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa

Ring 020-21 00 25 dygnet runt för att komma till jouren
dictum Phasellus luctus tristique ultricies elementum Aliquam risus ut eget ut