Select Page

Slagportar

Garageportar

Slagportar – tradition och funktion

Slagportar består av två dörrar som öppnas utåt och stängs mot varandra. Ofta finner man slagportar i till exempel garage eller kyrkor.

Slagportar är sedan gammalt den vanligaste typen av garageport i Sverige. Dess enkla konstruktion gör att den är lätt att montera och det är en relativt billig portlösning. Men det finns fler fördelar med slagportar.

Flera fördelar med slagportar

Eftersom slagportar består av två sidohängda porthalvor behöver man inte öppna hela porten för att komma in eller ut. Det räcker med att öppna den ena. Det gör slagportar till perfekta portar i till exempel garage som används som förråd eller annat förvaringsutrymme.

Slagportar är även populära tack vare att de lätt kan anpassas till husets övriga utseende och därmed ge ett helhetsintryck som kan vara svårt att få med till exempel en takskjutdörr. Dessutom tar slagportar ingen plats inne i garaget, vilket gör att du kan utnyttja garagets fulla kapacitet.

Slagportar kräver mer

Nackdelen med slagportar är att de kräver ganska stort spelrum framför öppningen. Eftersom de öppnas utåt måste utrymmet direkt framför vara fritt från hinder för att porten ska gå att öppna. Det kräver lite mer av dig, till exempel när det kommer till snöskottning.

Slagportar har också ett stort vindfång, vilket gör att de lätt kan blåsa igen med ganska stor kraft. Och om man är oförberedd kan såväl porten som bilar och personer komma till skada. Därför kan det vara en god idé att säkra upp med någon form av dörrstopp, för att förhindra olyckor och skador.

Vi hjälper dig med slagportar

Slagportar finns även för användning inom industrin och kan vara ett utmärkt alternativ till lagerbyggnader och liknande.

Även om det går, så är slagportar en typ av port som inte är gjorda för automatisk öppning. På grund av dess utformning är den att betrakta som en manuell port, men det finns lösningar som är framtagna för att automatisera även slagportar.

Vill du veta mer, eller har du andra frågor om våra slagportar? Kontakta oss så berättar vi mer.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa

Ring 020-21 00 25 dygnet runt för att komma till jouren
eget consectetur dictum Curabitur quis id commodo Sed Lorem