Select Page

Snabbrullport

Portar, Snabbrullport

Effektiv och tidssparande

I miljöer där stora krav ställs på flexibilitet, snabbhet och isolerande egenskaper räcker ibland inte en vanlig rullport till. Rullportar erbjuder ett starkt, tåligt och säkert sätt att avskilja miljöer och erbjuda passage för trafik. Men i miljöer där det måste gå undan, som till exempel en lastkaj vid en logistikanläggning eller en livsmedelscentral med kylrum, är en vanlig rullport lite för långsam.
Det kan ta upp till tjugo sekunder för en rullport att öppna sig, och sedan ska den stänga sig igen. På den tiden hinner mycket värme gå förlorad, och många fordon kan ha hunnit ställa sig på kö. Läs här nedanför om våra mest populära snabbrullportar. Hör sedan av dig via
formuläret här på sidan så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig hitta rätt port.

Snabbrullport Alimax

Det här är en snabbrullport som passar utmärkt i livsmedelssektorn, där kraven på kylbevaring och snabb logistik är höga. Alimax har en öppnings- och stängningstid på fantastiska 1,5 m/s  och är dessutom kompakt.

Alimax består av en flexibel duk i helt tvättbart kompositmaterial, lätt att rengöra och vattenavvisande, vilket minskar synligheten av torkade fläckar. Den reparerar sig själv efter mindre stötar som t ex en påkörning och har ett trådlöst klämskydd, som stannar porten om den upptäcker någon eller något som är i vägen.

 

Snabbrullport Sector Plus

Sector Plus är en tekniskt avancerad snabbrullport med en inbyggd motor som arbetar med minimal förbrukning av ström. Kraftiga drivremmar garanterarsäker, smidig och tillförlitlig drift, vilket i sin tur verkar för en mycket hög livslängd.

Hastigheten är ställbar efter behov, liksom acceleration och inbromsning. Rullporten är helt automatiserad och kan lätt anpassas till olika typer av lokaler, både kommersiella och industriella, där behovet av snabb genomfart med så lite värme-, ljud- eller luktspill som möjligt erfordras. Exempel på tillämpningsområden är bland annat stormarknader, bilhandlare samt logistik- och produktionsanläggningar.

 

Snabbrullport Smart Plus

Smart Plus är en rullport präglad av rationalitet, kompakthet och variationsmöjligheter. Den är kompakt i utseende och funktion och går utmärkt att anpassa för optimal funktion. På grund av sin storlek går den här porten att installera även i mycket små utrymmen utan att tumma på framkomligheten. Den opererar snabbt och har goda isolerande egenskaper.
Motorn monteras på utsidan och levereras komplett med en manuell nödöppningsenhet som möjliggör snabb öppning vid olyckstillbud. Porten har olika hastighetsalternativ och den effektiva motorn garantera maximal prestanda och enkel inspektion och reparation. Porten har
förutom hastighetsinställningar även funktioner för mjukstart och mjukstopp vilket minskar belastningen på de mekaniska delarna och förlänger portens livslängd.

 

Snabbrullport Sector Reset

Sector Reset är en snabb inomhusport som är idealisk där höga trafikflöden förekommer och där kraven på funktionalitet är höga. Den öppnar och stänger sig med en hastighet på upp till två meter/sekund vilket minimerar värmeförlust och stänger ute störande ljud. Porten är utrustad med frekvensstyrning, vilket innebär att den startar och stoppar mjukt, något som minskar påfrestningen på portens mekanik och ökar dess livslängd.

Sector Reset består av en självbärande ramkonstruktion av varmförzinkat stål, som i sin tur monterats på två fronttäckta sidopelare. I denna ram monteras sedan portbladet som består av en fjädrande duk i polyesterväv belagd med PVC-plast. Denna duk har en mycket god förmåga att stå emot väder och vind, vilket gör att Sector Plus lämpar sig utmärkt för utomhusbruk.

 

Snabbrullport Smart Reset

En snabbport som utan krångel gör det snabbrullportar är till för att maximera arbetsflödet och minimera värmeförluster. Den är dessutom självreparerande och återställer sig själv om den råkar bli påkörd. Smart Reset öppnar sig och stänger sig med en hastighet av 2 meter i sekunden, jämfört med en vanlig rullport som kan ta upp till tjugo sekunder att stänga.
Smart Reset finns i nio olika standardkulörer men du har dessutom möjlighet att välja bland långt fler färger som tillval vid beställning. Portbladet består av en mjuk men slitstark duk med två transparenta ytor som tillåter genomsyn, något som är ett måste för att undvika krockar när två fordon vill igenom porten från varsitt håll.
Porten är dessutom utrustad med fotoceller som öppnar och stänger igen automatiskt samt stannar porten om något eller någon kommer i vägen vid stängning. Den kan styras med hjälp av flera alternativ, fjärrkontroll, induktionsslinga eller rörelsedetektor. En av våra populäraste snabbrullportar.

 

Snabbt och säkert

När det krävs snabba ryck är en snabbrullport att föredra, det hörs ju på namnet. En snabbrullport är en rullport där portbladet består av en duk i stället för metall. En port som öppnar och stänger sig åtminstone tio gånger så snabbt som en vanlig rullport. Det gör den oslagbar i miljöer där snabb logistik och värmeisolering krävs. En snabbrullport kan automatiseras med hjälp av fotoceller, induktionsslinga eller rörelsedetektorer och reagerar blixtsnabbt när ett fordon närmar sig. Skulle olyckan vara framme och ett fordon skulle råka köra på porten inget otänkbart scenario i en verksamhet där många hundratals passager sker i ett högt tempo varje dag är ingen skada skedd, porten är självreparerande och kan återställas med ett enkelt knapptryck.

Stora möjligheter till variation

Fortaxa erbjuder flera olika snabbrullportar anpassade för en mängd olika användningsområden, från logistikcentraler till livsmedelsanläggningar och industrilokaler. De har ett trevligt och modernt utseende och finns tillgängliga i en lång rad färger, nio kulörer som standard och ännu fler som tillval. Flera av portarna har specialfunktioner som till exempel varningssystem, nödstopp och frekvensstyrning, vilket innebär att porten mjukstartar och mjuköppnar. Detta gör att mekaniken slits mindre och ger porten en längre livslängd.

Vi hjälper dig

Fortaxa hjälper dig gärna att hitta en snabbrullport som passar din verksamhet, och att anpassa den för aitt helt passa dina behov. Vi är ett företag som inte ger oss förrän kunden är nöjd, och vi är med dig hela vägen från planering till färdig installation. Hör av dig så berättar vi hur vi kan hjälpa dig att hitta rätt snabbrullport!

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa

Ring 020-21 00 25 dygnet runt för att komma till jouren
sem, ut consectetur ante. consequat. ut ipsum