Select Page

Butiksdörr

Glaspartier

Butiksdörr

En klassisk butiksdörr i glas, kombinerat med stål, aluminium eller trä, ger en öppen och inbjudande front till din butik. Som butiksägare är det viktigt att både släppa in ljus i butiken för att skapa en trevlig atmosfär, och samtidigt erbjuda förbipasserande att se in i butiken och kunna lockas av det de ser.

“En butiksdörr är vanligen en del av ett större entréparti, ofta kombinerad med ett skyltfönster. Viktigt att tänka på när man väljer butiksdörr är att det harmonierar med den övriga fasaden och detaljerna med tanke på material och färg.”

Vi hjälper dig hitta rätt butiksdörr

Men en butiksdörr ska inte bara vara snygg, den ska vara säker också. Vi ställer mycket höga krav på säkerhet i våra produkter, och ser alltid till att våra butiksdörrar installeras på bästa sätt med tanke på säkerheten.

Fortaxas butiksdörrar finns i trä, stål eller aluminium kombinerat med säkerhetsglas. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt butiksdörr till just din fasad, och ser till att den uppfyller dina krav både med tanke på säkerheten och det estetiska.

 

Butiksdörr i glas

En butiksdörr i glas ger många fördelar. Den gör din butik ljus och öppen, och den ökar butikens kontakt med omvärlden och ger ett välkomnande intryck. Även om glas i grunden är ett ganska bräckligt material har modern teknik och åratal av forskning och utveckling gett oss en stor variation av glas med mycket stor motståndskraft mot vandalisering och inbrottsförsök.

Säkerhet och isolering

Vi använder oss av säkerhetslaminerat glas i våra butiksdörrar. Säkerhetslaminering innebär att en säkerhetsfilm limmas på båda sidorna av rutan. Filmen förstärker glasets motståndskraft och förhindrar dessutom att glaset splittras åt alla håll och orsakar skador om det skulle spricka.

Hur dörren isolerar är också viktigt att tänka på, med tanke på inomhusmiljön i butiken. Säkerhetslaminerat glas ger ett mycket effektivt skydd mot UV-strålning, vilket skonar både dig, dina produkter och dina kunder.

Elegant och säkert

En trädörr med glas passar utmärkt på äldre hus, och om man vill ge butiken en hemtrevlig känsla. Trä är ett dekorativt och levande material som ger ett varierat utseende, speciellt om det används över ett helt entréparti.

Har du stora krav på säkerheten kan det vara klokt att överväga en glasdörr med stål eller aluminium. Dessa dörrar ger ett mycket bra skalskydd till din butik, samtidigt som de passar in i de flesta fasader på både moderna och äldre hus.

Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt butiksdörr. Vi sätter ett värde i att hjälpa våra kunder hela vägen från planeringsstadiet till färdiginstallerad butiksdörr, och vi lägger fokus både på säkerheten och hur dörren harmonierar med fasaden och kringliggande material.

Entrédörrar till butik – Butiksdörr eller skjutdörrar?

Har du problem med att bestämma dig för om du ska välja en klassisk butiksdörr eller en skjutdörr till din butik? Vi erbjuder många olika typer av entrédörrar till butiker och hjälper dig gärna att välja en dörr som passar till just din butik. Både klassiska butiksdörrar och skjutdörrar har sina fördelar och det beror såklart mycket på storleken på din butik och fasadens utseende vad du väljer.

Butiksdörrar i glas

Den största fördelen med en butiksdörr i glas, kombinerat med trä, stål eller aluminium, är att de är lätta att passa in i ett större entréparti där butiksdörren blir en del av en helhet. Detta kan vi kan utnyttja för att få butiken att harmoniera med resten av fasaden. Ett enhetligt entréparti med en snygg butiksdörr ger din butik en smakfull inramning som definitivt lockar in kunder.

Har du en stor genomströmning av kunder kan dock en vanlig butiksdörr bli lite opraktisk. Risken är att den alltid står öppen om folk går in och ut och släpper in oljud och avgaser från gatan. Köbildning och trängsel kan uppstå vilket inte har någon bra inverkan på kundernas humör och köplust.

Skjutdörrar

I så fall är skjutdörrar det självklara valet. Våra skjutdörrar är snygga, säkra, och både öppnar och stänger sig snabbt för kunderna. En skjutdörr ger din butik ett professionellt utseende och passar i allt från mellanstora butiker till varuhus.

En annan mycket stor fördel med skjutdörrar är att de är utrymmesbesparande och tillåter dig att utnyttja golvytan i butiken till max. Du kan ställa varor och montrar hela vägen fram till dörren och behöver inte ta hänsyn till svängande dörrblad.

Välj rätt material

Vad du väljer för material till din butiksdörr är ju dels en fråga om tycke och smak, dels en fråga om säkerhet. Det skulle naturligtvis vara säkrast ur inbrottssynpunkt att ha en säkerhetsdörr i massivt stål och inte inbjuda någon insyn i butiken alls, men då har ju samtidigt dörren förlorat sitt syfte och bara blivit en barriär mellan dig och omvärlden.

Dörrar med hög skyddsklass

En butiksdörr måste se inbjudande ut för kunder, men inte för inbrottstjuvar. Hur löser man  det? Jo, med dörrar som tillverkats med både estetik och säkerhet som riktmärken. Vi erbjuder snygga butiksdörrar med säkerhetsglas som effektivt står emot skadegörelse.

Dörrarna har hög skyddsklass och det tar tid för en inbrottstjuv att bryta sig in. Stål och aluminium ger förstås det starkaste skyddet, men även våra trädörrar är massivt byggda och svåra att bryta sig igenom. Mycket handlar om hur dörren installeras, ramen måste förankras ordentligt i omkringliggande material för att kunna stå emot angrepp. Våra duktiga installatörer vet hur man sätter in en butiksdörr för maximal säkerhet.

Kombinera med andra säkerhetslösningar

Det är dock alltid en stor fördel att komplettera sitt entréparti med någon annan typ av säkerhetslösning, som till exempel ett rullgaller, en säkerhetsjalusi eller en gallergrind. Ett inbrottslarm är också något som avskräcker tjuven och får honom att överge sina planer på att bryta sig in. Här kan vi på Fortaxa erbjuda totallösningar för säkerheten som inte tummar på det estetiska. Hör av dig så berättar vi mer!

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa