Select Page

Butiksfönster

Glaspartier

Vi hjälper dig gärna ta fram den optimala lösningen för ditt butiksfönster. Vackra och tåliga glas som skyddar samtidigt som de visar upp produkterna på insidan. Våra glas håller högsta kvalitet och vi har glasmästare som hjälper dig med allt från måttagning och urval till installation och service. Kontakta oss redan idag om du vill veta mer om våra butiksfönster!

Vad bör man använda för att bäst skydda ett butiksfönster? 

Ditt butiksfönster är ditt ansikte mot världen som butiksägare. Det är här du visar upp valda delar av ditt sortiment och även lockar in kunder till din butik. Att kunna se in utifrån och se en vacker miljö och tilltalande föremål är viktigt för en presumtiv kund och kan vara avgörande för att denne ska välja att komma in i butiken.

Men att kunna visa upp sin butik och sina produkter är inte bara viktigt under öppettiderna. De flesta butiksägare vill också kunna visa upp sin butik när den är stängd. Samtidigt kan en stängd butik med ett skyltfönster utan skydd lätt bli utsatt för skadegörelse och inbrottsförsök. Därför väljer de flesta butiksägare att sätta någon form av skydd för sin butik, ett skydd som helst även ska tillåta insyn i lokalerna.

Rullgaller

Den allra vanligaste lösningen är ett motoriserat rullgaller, som hissas ner vid stängningsdags. Rullgaller är uppbyggda av profiler i rostfritt stål eller aluminium och kan liknas vid ett nät med maskor som man kan se genom. Öppningarna är olika stora beroende på vilken typ av galler man väljer, större öppningar ger ett mer inbjudande intryck och tillåter mer insyn i butiken, men ökar samtidigt risken för skadegörelse.

De största fördelarna med ett rullgaller är just att det medger insyn och samtidigt är så motståndskraftigt. Alla Fortaxas rullgaller uppfyller skyddsklass 3 enligt Svenska Stöldskyddsföreningens kriterier, vilket innebär ett mycket högt skydd mot inbrott. Dock medför ju insyn även en ökad attraktionskraft även för inbrottstjuvar, och i en avskild miljö kan öppningarna i ett rullgaller utnyttjas för att göra åverkan på butiksfönstret. En lösning på det är att sätta polykarbonat i öppningarna på gallret. Polykarbonat är ett genomskinligt plastmaterial som är 25 gånger starkare än glas och samtidigt medger insyn.

Rulljalusier

Vill man prioritera högsta säkerhet över insyn kan en annan lösning vara en rulljalusi i aluminium eller stål. En rulljalusi dras ner som en rullgardin och täcker butiksfönstret helt och gör det oåtkomligt för inbrottstjuvar eller vandaler. Rulljalusier kan anpassas helt efter ditt butiksfönster eller hela entrépartiet och är precis som våra rullgaller motoriserade och mycket lättmanövrerade. En bra lösning om du har mycket värdefulla saker i din butik som du inte nödvändigtvis vill skylta med. Rulljalusier är av den anledningen mycket vanlig framför exempelvis juvelerarbutiker.

Två produkter ur vårt sortiment

Här är två exempel ur vårt sortiment på produkter som lätt kan anpassas för att täcka ett butiksfönster eller ett helt entréparti. Ett rullgaller och en rulljalusi med polykarbonat som tillåter genomsyn. Vi har naturligtvis många fler alternativ, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den produkt som bäst passar dig och ditt butiksfönster.

Rullgaller ES Perfo

Det här är ett motordrivet rullgaller i snygg design som ger mycket insyn och samtidigt har en mycket god hållfasthet. Gallret är tillverkat i naturanodiserat aluminium. Anodisering är en process som härdar aluminiumet och ger det bättre rostskydd och större motståndskraft. Gallret kan fås pulverlackat i vilken färg du vill, standard är dock utan lack.

Jalusi Polykarbonat

Den här jalusin är heltäckande men medger ändå insyn. Detta uppnås genom att blanda aluminiumprofilerna med plastmaterialet Polykarbonat, som är helt genomskinligt men samtidigt 250 gånger starkare än glas. Jalusi Polykarbonat är ett utmärkt exempel på när bra design möter ett bra säkerhetstänk. Även denna jalusi kan fås pulverlackad i valfri nyans.

Pålitligt skydd för butiksfönster

Ett rullgaller i rostfritt stål eller aluminium är den vanligaste skyddsprodukten för butiksfönster. Med ett galler från Fortaxa får du ett inbrottsskydd som motsvarar skyddsklass 3, den högsta skyddsklassen i Sverige.

Samtidigt medger ett rullgaller insyn i butiken och butiksfönstret, vilket många butiksägare så klart vill kunna erbjuda. Vill du helt skydda dig mot skadegörelse, kan du antingen välja ett heltäckt galler, eller ett galler där öppningarna täckts med  polykarbonat, en glasliknande plast som ger ett fullgott skydd mot skadegörelse samtidigt som det tillåter insyn. 

Skydd mot brand

Ligger din butik i en miljö där faran för brand är högre än vanligt, eller säljer du brandfarliga varor, kan det vara bra att investera i en brandjalusi eller ett brandisolerat skjutgaller. Dessa säkerhetsprodukter är designade för att stå emot brand och brandsäkra sektioner i byggnader och ger samtidigt ett högt skydd mot inbrott och skadegörelse. Ett bra val när säkerheten och brandskyddet måste komma i första hand.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

Besöksadress
Fortaxa Sverige AB
Lissmavägen 16
142 91 Skogås

Postadress
Fortaxa Sverige AB
Stapelgränd 15
973 41 Luleå

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa