Select Page

Gallergrindar & smidesgaller

Skjutgaller & Övriga Galler

Smide är ett bra alternativ till rulljalusi när kostnaden skall hållas nere.
Gallergrindar är ett bra komplement till Fortaxas upprullningsbara galler och jalusier, och passar med sin snygga design och hållfasthet bra i både offentliga och privata miljöer, t ex i stället för säkerhetsdörr till bostaden. Gallren kan fås både fasta och öppningsbara.

Rekommenderade och certifierade

Våra galler och grindar rekommenderas av både Försäkringsbranschens Serviceaktiebolag och Polisens Brottsförebyggande enhet. Grindarna är certifierade av SBSC, Svensk Brand & Säkerhetscertifiering AB, enligt den svenska standarden för gallergrindar och rullgaller.

Detta innebär att våra gallergrindar håller högsta möjliga säkerhetsklass både gällande stöldskydd och brandsäkerhet. Våra smidesgaller har full funktionalitet i såväl inom- som utomhusmiljö och har utmärkta egenskaper gällande skydd, genomsyn och ventilation.

Smidet monteras antingen i nischen eller direkt mot vägg, så kallat frontmontage. Det öppningsbara smidet låses med beslag och hänglås alternativt låshus av valfri modell.

 

Anpassas efter din smak

Grindarna och gallren måttanpassas efter önskemål och kommer pulverlackade i svart eller vitt som standard, men kan lackas i valfri kulör. Du kan också välja fritt mellan flera olika typer av utsmyckningar, som är både dekorativa och ökar motståndskraften hos gallren.

Gallergrind med cylindersystem

Vi har nu tagit fram ett nytt sätt att förstärka gallergrindar när cylindersystem används.
Detta unika system har tagits fram för att ytterligare förstärka grindens lås, eftersom det är grindens svaga punkt.
Noways cylinderring är godkänd i klass 3 och används endast av Fortaxa.
Cylinderringen har ett borrskyddat låsskydd i sätthärdat stål, NoWays unika design ökar grindens styrka och styvhet,
vilket minskar risken för perforering av grindbladet. Låsskyddet går att använda tillsammans med den befintliga
låscylindern och är mycket enkelt att installera.

 

Gallergrindar eller säkerhetsdörr i villa?

Inbrottsstatistiken fortsätter att öka i Sverige och många känner att det är dags att se över hur det står till med säkerheten i villan. I en villa finns tyvärr många punkter där en inbrottstjuv kan ta sig in, och att helt skydda sig från inbrott är tyvärr näst intill omöjligt. Vill tjuven in, så tar han sig in till slut. Men att göra det så svårt för tjuven som möjligt är ändå en bra strategi när det kommer till inbrottsskydd i villor.

Stöter tjuven på patrull i form av en säkerhetsdörr eller gallergrind vet han att det kommer att ta tid och låta mycket under tiden han försöker bryta sig in. Tid som han hellre skulle ha spenderat
inne i huset och plockat på sig värdesaker. Dessutom är chansen stor att en granne kan höra vad som pågår och ringa polisen.

Säkerhetsdörr – robust men dyr

En bra säkerhetsdörr är svår att bryta sig in och utgör ett utmärkt skydd för villan. Det tar en erfaren inbrottstjuv minst tio minuter att bryta sig igenom en säkerhetsdörr, förutsatt att han är utrustad med kraftiga verktyg. Tio minuter av oljud är ingenting en tjuv försöker sig på mitt i natten i ett villakvarter, varför det sällan sker några inbrottsförsök genom en säkerhetsdörr. Det stora problemet är att det ofta finns fler vägar att ta sig in i huset, och säkerhetsdörrar är rejält dyra. Att installera en säkerhetsdörr även till den bakre ingången eller källardörren blir orimligt dyrt.

 

Gallergrind – lika säker till ett bättre pris

Med gallergrindar från Fortaxa får du samma säkerhet till ett betydligt bättre pris, och har råd med galler till alla dörröppningar och även till källarfönstren. Våra galler håller precis som en säkerhetsdörr skyddsklass 3, vilket är den högsta skyddsklassen i Sverige. En annan fördel med gallergrind är att du kan bevara din villas originaldörrar och fönster, vilket är nog så viktigt ur estetiskt hänseende. En gallergrind har dessutom ett eget skönhetsvärde som inte ska underskattas. Så, för oss är valet självklart: välj gallergrind till villan!

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa