Select Page

Restaurangmarkis Pergola

Markiser, Restaurangmarkiser

Vindskydd uteservering – Restaurangmarkis Pergola

Pålitligt skydd för dina gäster

En uteservering ska vara en plats för gästerna att inte bara äta och dricka gott, utan även att vara bekväma och njuta av den svenska sommaren. Tyvärr lever vårt svenska sommarklimat inte alltid upp till sinnebilden av en skön sommardag där solen skiner och en ljumma vindar svalkar oss.

En markis är ett måste för en restaurang som vill erbjuda sina gäster lite skydd från vädrets alla element. I första hand är en markis byggd för att skydda mot solen, men en markis gör även jobbet som regn- och vindskydd, något som ju inte sällan krävs under uteserveringssäsongen.

Förstklassiga produkter

Våra restaurangmarkiser är tillverkade i tålig infärgad markisväv från tillverkarna Dickson och Sandatex, och förutom standardvarianterna kan vi även erbjuda markistyg speciellt anpassat för regn och hårda vindar. Flera av våra markiser erbjuder skyddsklass 3 mot vind, vilket gör att gästerna sitter säkert även när det blåser ganska hårda vindar. Även sidoskydd mot vind finns tillgängligt som tillval på vissa produkter och kan vara en god idé på mer öppna platser som torg eller breda gator.

Många valmöjligheter

En restaurangmarkis från Fortaxa kan fås i valfri färg, enfärgad eller med ränder. DU kan även få din restaurangs namn eller logotyp tryckt på markisen. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig att välja den perfekta markisen! Här nedanför kan du läsa mer om en av våra mest populära produkter när det kommer till vindskydd för uteservering:

Specifikationer

Bredd: 100cm upp till 550cm

Djup: 100cm upp till 500cm

Montering: vägg, tak, takfäste, fristående pelare som alltid står på marken

Vinkel: 4° – 40°

Drift: motor

 

Restaurangmarkis Pergola

Pergola med indragbart tak är rekommenderat för restauranger och hem som söker en mer stabil lösning än en vanlig markis men som ändå nästan är lika lätt att montera och även med vindskydd klass 3.  Pelarna är även flyttbara och det går att lägga till sidoväggar för den som söker avskildhet.

 

Viktigt att erbjuda en behaglig miljö

En restaurang som erbjuder sina gäster en fredad plats mot naturens element, även de dagar vädret inte är perfekt, blir populär och välbesökt. Gästerna stannar och äter och dricker längre under en vacker markis som håller dem varma och nöjda. Framåt kvällen tänds ljusslingor i markisen och du kan även komplettera med infravärme om kvällsluften är sval. Med rätt val av markis ger du skydd till dina gäster från den tidiga våren till sensommaren.

Förläng utomhussäsongen med vindskydd, regnskydd och solskydd

Den officiella perioden för uteserveringar i Sverige löper mellan den 1 april och den 31 oktober, och det är också då försäljningen går upp mest markant för de restaurangägare som satsar på uteserveringar. Men det går också att söka tillstånd för uteservering vintertid. För detta krävs ett särskilt tillstånd och i Stockholm är det ungefär ett femtiotal krogar som nappat på möjligheten och fått tillstånd.

I vårt svenska klimat räcker det dock inte med att sätta upp några bord och stolar och hoppas att kunna locka gäster att slå sig ner. Här krävs åtgärder som filtar, infravärme, bra belysning och framför allt – rejäla markiser. En restaurangmarkis ramar in serveringen och ger den en ”färdig” känsla.

Gott skydd i alla väder

En bra markis är inte bara tillverkad för att stå emot sol, utan erbjuder även ett mycket gott skydd mot regn och hårda vindar. Många av Fortaxas restaurangmarkiser är testade för vindskydd klass 3, vilket innebär att den sitter stadigt även när det blåser kraftigt. På en del modeller är det även möjligt att komplettera med vindskydd på sidorna av markisen, något som hjälper till att göra uteserveringen trivsam under en stor del av året.

Vi hjälper dig att hitta rätt

När du väljer restaurangmarkis från Fortaxa kan du ställa krav på kvalitet och utseende. Vi ger oss inte förrän vi hjälpt dig att hitta en markis som motsvarar dina behov av sol- regn- och vindskydd. Vi erbjuder många varianter av markistyg från kända tillverkare, tyg som kan fås i många olika färger och även med tryck.

En bra restaurangmarkis ska kunna vara utfälld och erbjuda skydd mot sol, blåst och regn under hela året, och därför erbjuder vi bara väderbeständiga markistyger av högsta kvalitet., och konstruktionerna är alltid av aluminium. Markiserna anpassas helt och hållet efter dina behov, måtten på din fasad och uteserveringens storlek. Vi har olika modeller som passar olika bra för olika typer av serveringar, så när du hör av dig till oss kommer vi gärna ut till dig och inspekterar platsen. Allt för att kunna hjälpa dig att göra ett så bra val som möjligt.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa