Select Page

Fönster

Glaspartier

Vi kan allt om fönster

Många fönster i offentliga miljöer har som huvuduppgift att exponera det som finns inne i lokalen. Vår uppgift är att optimera din exponering.

För att förstå fönstrets betydelse och utveckling kan det vara på sin plats med en liten historielektion. De första fönstren var egentligen bara hål i väggen vars uppgift var att släppa in ljus och att fungera som ventilation. Dessa fönster kallades för vindöga och det är också därifrån som engelskans window härstammar. Men i takt med att glasgjutarkonsten utvecklades kunde dessa vindögon förses med glas och fönstren blev inte bara föremål för ljusinsläpp utan kunde även hålla inne värme och i viss mån stänga ute kyla.

Ta dina fönster på allvar

Fönster av glas blev i och med detta mycket populärt och tids nog utvecklades stora industrier kring fönsterbyggning. Idag är fönster mer än självklart i alla typer av byggnader och konstruktioner men hur många tar egentligen sina fönster på allvar och låter dem nå sin fulla potential?

När vi jobbar med fönster i offentliga miljöer ser vi till att fönstret håller högsta klass och att det verkligen går att använda som det är avsett att användas och mer därtill. Det betyder till exempel att vi skapar skyltfönster avsedda att ge dina varor maximal exponering men också att dina fönster kan fungera som ventilation och nödöppningar vid brand eller andra nödsituationer.

Låt dina fönster synas

Fönster kan också vara visuellt viktiga detaljer i en fasad eller interiör. Och till skillnad från gamla tider går det idag att utforma ett fönster i princip hur som helst. Det ger dig möjlighet att skapa dina personliga fönster och ge den karaktär och uppmärksamhet de förtjänar.

Moderna och säkra fönster

Våra fönster kan dessutom fungera som säkerhetsfönster och energibesparande installationer som inte bara sparar pengar utan även skyddar dina inventarier och din personal från farlig UV-strålning.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med dina fönster? Kontakta oss så kan vi tillsammans med dig hitta den lösning som passar din verksamhet bäst. Dina fönster är mer än vindögon.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa