Select Page

Garageport

Garageportar

Garageport

 

Välj rätt typ av garageport

En garageport ska vara smidig, säker och samtidigt se bra ut i relation till resten av huset. De garageportar vi tillhandahåller hos Fortaxa är av typen takskjutport, en konstruktion som är överlägsen när det gäller hantering, säkerhet och isolering. Takskjutporten rullas upp som en jalusi och ligger i garagets tak när den är uppställd. Till skillnad mot en vanlig vipport tar den dock ingen plats vare sig utåt eller inåt när den fälls upp eller ner, vilket sparar utrymme.

Du kan välja mellan två typer av takskjutportar, Garageport klassisk och Garageport standard. Båda kan fås med både manuell och automatisk öppning, och är klädda med sandwichpaneler i olika utföranden som kan anpassas till huset och fasaden. De skiljer sig huvudsakligen åt i balanssystemet.

Garageport klassisk

För riktigt stora garageöppningar är det här rätt modell. Garageport klassisk kan sättas i garageöppningar på upp till 6000 mm, med en höjd på dryga 3000 mm. Denna port har tre monteringsalternativ, vilket gör den såpass flexibel att den passar i de allra flesta garageöppningar.

Balanseringen, dvs. det som får garageporten att stanna i varje givet läge utan att fara igen eller åka upp, uppnås genom vridfjädrar som är placerade ovanpå dörrbladet. Fjädrarna i porten är försedda med en säkerhetslösning, en så kallad fjäderbrottanordning, för att förhindra att porten faller igen om en av fjädrarna skulle ge vika. Gångjärnen mellan panelerna är gjorda av rostfritt stål.

Garageporten är försedd med gummitätning runt om som motverkar luftdrag och gör att din bil står tryggt och säkert i en behaglig temperatur året runt.

 

Garageport standard

Den här typen av garageport passar i garageöppningar som är upp till 3500 mm breda och drygt 3000 mm höga. Det som utmärker standardporten är att balanseringen uppnås genom dragfjädrar, i stället för med vridfjädrar som på den klassiska porten. Denna typ av fjädrar förhindrar att porten slår igen spontant och innebär dessutom en betydligt kortare monteringstid än den klassiska porten. I normala fall tar det max tre timmar att få en standardport installerad. Även denna port passar i de flesta garageöppningar, dock krävs en fri höjd på 100 mm.

Dragfjädrarna i standardporten medger en väldigt fin kalibrering av fjäderspänningen, vilket gör service och underhåll av porten till en enkel och snabb affär. Att en port har optimal fjäderspänning är av stor vikt för att den ska vara så säker och dessutom ha en så lång livstid som möjligt. Tester har visat att en användning med två upp- och nedsänkningar per dag ger en livslängd på ca 17 år för våra garageportar.

 

Användning

Fortaxas garageportar är takskjutportar som används allmänt för konstruktion av fritidshus, garage och parkeringsplatser. Det finns ett antal fördelar med takskjutportar. Till exempel användbarhet, tillförlitlighet och säkerhet, god tätning och utmärkt värmeisolering.

Takskjutportsblad består av flera sektioner, sammanfogade med gångjärn av stål. Via profilspåret rör sig dörrbladet från det vertikala läget (stängt) till vågrätt läge (öppet) under taket. En sådan rörelsebana gör det möjligt att spara utrymme både framför dörren och i garaget.

Fortaxas garageportar garanterar säker drift för hela familjen. Dörrarna uppfyller EU-direktiv angående produktsäkerhet, vilket bekräftas av testprotokoll. Protokollen tillåter att Fortaxas dörrar markeras med CE-märkning.

Användning av energieffektiva paneler och försegling av hela omkretsen av dörren säkerställer lämplig temperatur inuti garaget.

 

Öppningsalternativ för garagedörrar

Takskjutportar kan lätt öppnas eller stängas manuellt eftersom deras vikt kompenseras av fjäderpaketet. För att lyfta Fortaxas garageportar räcker det att applicera kraft på max 150N (≈ 15 kg).

Garageportarna är utrustade med en elektrisk motor som ger extra komfort. Automatiserade garageportar är utrustade med fjärrkontroll som styrs enkelt från bilen. Det är särskilt praktiskt i oväder. För att öppna dörrarna ska du bara trycka på en knapp.

Livscykeln för Fortaxas dörrar är avsedd för 25.000 höj-/sänk-cykler, vilket ungefär motsvarar 17 års drift (fyra höjnings-/sänknings-åtgärder dagligen under hela perioden).

Vi kan även hjälpa dig med finansiering när du köper garageportar av oss. I samarbete med Wasa Kredit kan vi erbjuda 24 månaders räntefri finansiering. Dessutom innefattas våra tjänster av reglerna för ROT-avdrag. Det betyder att du bara betalar för halva arbetskostnaden.

Kontakta oss så berättar vi mer om finansiering och ROT-avdrag.

Tålig panel skyddar din garageport

Vi använder oss av så kallade sandwichpaneler i våra garageportar. Panelerna är 45 mm tjocka och innerst sitter en kärna av galvaniserad ståltejp, klätt med ett 16 mm tjockt zinklager. Innanför ytskiktet ligger polyuretanskum, som ger panelen en god isolerande förmåga. Denna uppbyggnad är hemligheten bakom våra garageportar höga motståndskraft mot kyla, värme och yttre våld.

Panelerna görs i utföranden som gör att utseendet på våra garageportar lätt kan anpassas för att pass strukturen på huset i övrigt. De finns som träimitationer av mörk ek, gyllene ek och körsbär, eller i valfri RAL-kulör. Nio av färgerna ingår i standardpriset, men som tillval kan du välja bland långt fler nyanser, vilket gör det möjligt att hitta precis rätt till din övriga fasad.

Isolering mot kyla, värme och ljud

Polyuretanskummet i panelerna har en mycket låg värmeledningsförmåga, vilket i kombination med panelens tjocklek gör att mycket lite värme slipper ut från garaget. På sommaren skyddar porten således även mot hög utomhusvärme och bidrar till en jämn och behaglig temperatur i garaget. Bilar, cyklar och annat står i optimala förhållanden året runt.

Dessutom är panelerna försedda med tätningsmedlet EPDM, som förhindrar mellanrum mellan panelerna. Detta, tillsammans med gummipackningar runt hela portens omkrets, gör att portarna förutom hög termisk isolering även har en mycket god ljudisolerande förmåga.

Hög säkerhet och skydd mot inbrott

Våra garageportar uppfyller kraven i de europeiska säkerhetsstandarderna EN 12604 och EN 12453, vilket innebär att de har klämskydd, saknar vassa kanter, har säkerhetslösningar för att undvika fallande dörrblad, känner av om någon eller något är på väg att klämmas och stannar automatiskt om så är fallet, kopplar om till manuell drift vid strömavbrott etc. De kraftiga panelerna och den tåliga konstruktionen gör även portarna säkra mot inbrott. De kan utrustas med en speciell tvärslå som ytterligare ökar säkerheten.

Vi levererar och installerar din garageport för att se till att den fungerar felfritt. Med en garageport från Fortaxa skyddar du din bil och ditt garage från väder och vind året runt, samt från inbrottsförsök och olyckor. Du väljer dessutom själv utseende och färg på panelerna så att porten passar just ditt garage.

Garageportar med fjärrkontroll för ökad bekvämlighet

Att slippa stiga ur bilen för att öppna eller stänga garageporten är en funktion som aldrig upphör att kännas lyxig. När vintervindarna och snön yr på garageuppfarten sitter du, varm och bekväm, och med ett klick på fjärrkontrollen öppnar sig garaget och släpper in dig i värmen. Har du dessutom en dörr från garaget in till bostaden, så kan du lätt kliva in i huset utan att behöva gå ut överhuvudtaget.

Automatisk portöppning

Automatisk portöppning är både bekvämt och ökar livslängden på garageporten. Alla Fortaxas garageportar kan fås med automatisk öppning. Vi använder oss bara av förstklassig utrustning från välrenommerade tillverkare (Nice, Marantec, AN-Motors) som garanterar att ditt system blir säkert och tillförlitligt.

Automatiserade garageportar är den ultimata komforten när det kommer till garage. Men det är också en säker lösning i kombination med fotoceller eller detektorer som känner av om något eller någon kommer i vägen för porten när den håller på att stängas, och stänger av sig. Vid ett strömavbrott kan porten ställas in för att slå över till manuellt läge automatiskt.

Öppnas även lätt manuellt

Att kunna öppna porten manuellt är naturligtvis nödvändigt vid strömavbrott eller om automatisering av någon anledning inte fungerar. Balanseringssystemet i våra garageportar gör att de även lätt kan öppnas manuellt både utifrån och inifrån. På portbladet sitter ett dubbelsidigt handtag och på insidan använder du dig av en vajer. För tyngre dörrar finns dessutom ett block som hjälper till med vikten. Detta rekommenderas till portar som är mer än två meter breda.

Vi friskriver för oss eventuell inaktuell / felaktig produktinformation på hemsidan. Vid förfrågan kontakta oss för att få korrekt projektspecifik produktinformation. 

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa

Ring 020-21 00 25 dygnet runt för att komma till jouren
suscipit dictum justo commodo accumsan pulvinar sit mattis