Select Page

Garageport

Garageportar

Välj rätt typ av garageport

En garageport ska vara smidig, säker och samtidigt se bra ut i relation till resten av huset. De garageportar vi tillhandahåller hos Fortaxa är av typen takskjutport, en konstruktion som är överlägsen när det gäller hantering, säkerhet och isolering. 

Användning

Fortaxas garageportar är takskjutportar som används allmänt för konstruktion av fritidshus, garage och parkeringsplatser. Det finns ett antal fördelar med takskjutportar. Till exempel användbarhet, tillförlitlighet och säkerhet, god tätning och utmärkt värmeisolering.Takskjutportsblad består av flera sektioner, sammanfogade med gångjärn av stål. Via profilspåret rör sig dörrbladet från det vertikala läget (stängt) till vågrätt läge (öppet) under taket. En sådan rörelsebana gör det möjligt att spara utrymme både framför dörren och i garaget.Fortaxas garageportar garanterar säker drift för hela familjen. Dörrarna uppfyller EU-direktiv angående produktsäkerhet, vilket bekräftas av testprotokoll. Protokollen tillåter att Fortaxas dörrar markeras med CE-märkning.Användning av energieffektiva paneler och försegling av hela omkretsen av dörren säkerställer lämplig temperatur inuti garaget.

 

Öppningsalternativ för garageportar

Takskjutportar kan lätt öppnas eller stängas manuellt eftersom deras vikt kompenseras av fjäderpaketet. För att lyfta Fortaxas garageportar räcker det att applicera kraft på max 150N (≈ 15 kg).Garageportarna är utrustade med en elektrisk motor som ger extra komfort. Automatiserade garageportar är utrustade med fjärrkontroll som styrs enkelt från bilen. Det är särskilt praktiskt i oväder. För att öppna dörrarna ska du bara trycka på en knapp.

Livscykeln för Fortaxas dörrar är avsedd för 25.000 höj-/sänk-cykler, vilket ungefär motsvarar 17 års drift (fyra höjnings-/sänknings-åtgärder dagligen under hela perioden).Vi kan även hjälpa dig med finansiering när du köper garageportar av oss. Dessutom innefattas våra tjänster av reglerna för ROT-avdrag. 

 

PANELER

 

Isolering mot kyla, värme och ljud

Polyuretanskummet i panelerna har en mycket låg värmeledningsförmåga, vilket i kombination med panelens tjocklek gör att mycket lite värme slipper ut från garaget. På sommaren skyddar porten således även mot hög utomhusvärme och bidrar till en jämn och behaglig temperatur i garaget. Bilar, cyklar och annat står i optimala förhållanden året runt. Dessutom är panelerna försedda med tätningsmedlet EPDM, som förhindrar mellanrum mellan panelerna. Detta, tillsammans med gummipackningar runt hela portens omkrets, gör att portarna förutom hög termisk isolering även har en mycket god ljudisolerande förmåga.

 

Tålig panel skyddar din garageport

Vi använder oss av så kallade sandwichpaneler i våra garageportar. Panelerna är 45 mm tjocka och innerst sitter en kärna av galvaniserad ståltejp, klätt med ett 16 mm tjockt zinklager. Innanför ytskiktet ligger polyuretanskum, som ger panelen en god isolerande förmåga. Denna uppbyggnad är hemligheten bakom våra garageportar höga motståndskraft mot kyla, värme och yttre våld.

Panelerna görs i utföranden som gör att utseendet på våra garageportar lätt kan anpassas för att pass strukturen på huset i övrigt. De finns som träimitationer av mörk ek, gyllene ek och körsbär, eller i valfri RAL-kulör. Nio av färgerna ingår i standardpriset, men som tillval kan du välja bland långt fler nyanser, vilket gör det möjligt att hitta precis rätt till din övriga fasad.

 

Hög säkerhet och skydd mot inbrott

Våra garageportar uppfyller kraven i de europeiska säkerhetsstandarderna EN 12604 och EN 12453, vilket innebär att de har klämskydd, saknar vassa kanter, har säkerhetslösningar för att undvika fallande dörrblad, känner av om någon eller något är på väg att klämmas och stannar automatiskt om så är fallet, kopplar om till manuell drift vid strömavbrott etc. De kraftiga panelerna och den tåliga konstruktionen gör även portarna säkra mot inbrott. De kan utrustas med en speciell tvärslå som ytterligare ökar säkerheten. Vi levererar och installerar din garageport för att se till att den fungerar felfritt. Med en garageport från Fortaxa skyddar du din bil och ditt garage från väder och vind året runt, samt från inbrottsförsök och olyckor. Du väljer dessutom själv utseende och färg på panelerna så att porten passar just ditt garage.

 

 

PRODUKTBLAD: GARAGE PANELER

Garageportar med fjärrkontroll för ökad bekvämlighet

Att slippa stiga ur bilen för att öppna eller stänga garageporten är en funktion som aldrig upphör att kännas lyxig. När vintervindarna och snön yr på garageuppfarten sitter du, varm och bekväm, och med ett klick på fjärrkontrollen öppnar sig garaget och släpper in dig i värmen. Har du dessutom en dörr från garaget in till bostaden, så kan du lätt kliva in i huset utan att behöva gå ut överhuvudtaget.

 

Automatisk portöppning

Automatisk portöppning är både bekvämt och ökar livslängden på garageporten. Alla Fortaxas garageportar kan fås med automatisk öppning. Vi använder oss bara av förstklassig utrustning från välrenommerade tillverkare (Nice, Marantec, AN-Motors) som garanterar att ditt system blir säkert och tillförlitligt. Automatiserade garageportar är den ultimata komforten när det kommer till garage. Men det är också en säker lösning i kombination med fotoceller eller detektorer som känner av om något eller någon kommer i vägen för porten när den håller på att stängas, och stänger av sig. Vid ett strömavbrott kan porten ställas in för att slå över till manuellt läge automatiskt.

 

 

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

Besöksadress
Fortaxa Sverige AB
Lissmavägen 16
142 91 Skogås

Postadress
Fortaxa Sverige AB
Stapelgränd 15
973 41 Luleå

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa