Select Page

Glaspartier

Glaspartier

Glaspartier som gör skillnad

Om du ska ha glaspartier i din fasad eller till ditt kontor är det en del saker du bör tänka på. Ditt glasparti ska inte bara släppa in ljus och göra lokalen attraktiv. Det ska också klara en rad olika funktionskrav.

Snygga glaspartier i din dörr eller fasad kan vara det som drar kunderna till just din butik. Med våra glaspartier får du dessutom ett fullgott skydd mot bland annat vind, regn och brand. Dessutom får du en bättre inomhusmiljö med minskat buller och en bättre energihushållning.

Här nedanför kan du läsa kortfattad och tydlig information om de olika typer av glaspartier som vi har att erbjuda här på Fortaxa. Har du ytterligare frågor är du alltid välkommen att höra av dig via vårt formulär.

Säkerhetsglas

Säkerhetsglas är en typ av glas som blivit behandlat för att minska risken för personskador när det spricker. Den vanligaste metoden är att härda glaset, som gör att det splittras i många trubbiga bitar.

Det finns även andra typer av säkerhetsglas. En variant är säkerhetslaminerat glas, även kallat skyddsglas, och det är den typen av säkerhetsglas vi tillhandahåller. Säkerhetslaminerat glas är ett vanligt glas som laminerats med en plastfolie, vilket gör glaset mycket motståndskraftigt mot yttre våld. Dessutom förhindrar lamineringen att glassplitter sprids om rutan går sönder.

Skyddar och bevarar

Glasen finns i både heltransparenta och tonade varianter. Båda varianterna ger ett 99-procentigt skydd mot UV-strålning, vilket kan vara bra i ett skyltfönster där du vill förvara känsliga föremål. Det tonade glaset minskar dessutom insynen i lokalen.

Alla våra säkerhetsglas kommer med 10 års garanti och sätts in av kunniga och erfarna installatörer.

Inglasning

Allt fler ser fördelarna med inglasning. I ett kontorslandskap kan det skapa en känsla av rymd och transparens att dela upp kontoret i mindre delar med hjälp av glas. I en butik hjälper det kunden att orientera sig och sätta saker i sammanhang, vilket ökar köplusten. Att glasa in någonting ger det en definition och skapar attraktion.

Mer än fönster

Glas är ett mångsidigt material som inte längre bara används i fönster utan i alla delar av en byggnad. Modern teknik har gjort glas allt mer pålitligt och motståndskraftigt och det har gjort att inglasning blivit allt vanligare de senaste åren.

Hör gärna av dig om du är intresserad av att veta mer. Vi hjälper dig gärna att göra din lokal mer attraktiv med hjälp av inglasning!

 

Glasmästare

Fortaxa är det självklara glaset när du behöver en glasmästare i Stockholm, och vi är det i ordets allra vidaste mening. Vi erbjuder inte bara lagning och isättning av fönster, utan allt som glas nuförtiden kan användas till, som glaspartier, glasdörrar, glasväggar, inglasning och säkerhetsglas.

Uppdaterade och tillgängliga

Att hela tiden hålla oss uppdaterade med det senaste inom glasteknik är en självklarhet, och vi är alltid nyfikna på att lära oss mer. Därför kan du alltid vara säker på att du anlitar rätt glasmästare för jobbet, hur innovativt ditt projekt än är. Du kan alltid få tag i oss via vårt journummer: 020-21 00 25 om olyckan skulle vara framme, oavsett vilken tid på dygnet det är.

 

Glasfasad

Med en glasfasad gör du din butik eller affärsrörelse synlig för omvärlden. Det sätter dig och din verksamhet i mittpunkten och gör den attraktiv. Vi erbjuder glasfasader i alla former och storlekar, som inte bara är snygga och exklusiva, utan även erbjuder säkerhet på en hög nivå. Utseende, ljusinsläpp, säkerhet eller inomhusmiljö, våra glasfasader klarar testet.

Stilig och säker

Våra glasfasader är snygga och ser kanske lite sköra ut för ett otränat öga, men skenet bedrar. I våra fasader sitter säkerhetsglas, laminerat för att motstå yttre våld och skadegörelse. Detta kan dessutom kombineras med vårt kraftfulla påkörningsskydd, vilket gör din glasfasad i det närmaste okrossbar. Hör av dig om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din nya glasfasad!

 

Fönster

Vi kan idag erbjuda allt större fönsterpartier för bostäder, butiker och offentliga lokaler. Detta handlar om att optimera exponeringen av dig och dina produkter. Vi vet hur viktigt det är att synas i handels- och affärsvärlden, och att fronta med ett vackert fönster är att bjuda in omvärlden att ta del av det du erbjuder.

Mångfunktionella och inbjudande

Men våra skyltfönster ger dig inte bara exponering, de fungerar också som ventilation och nödöppningar vid brand eller andra nödsituationer. Dessutom kan vi erbjuda säkerhetslaminerade glas i alla våra fönster. Med ett säkerhetslaminerat glas är du och dina varor säkra mot inbrott och skadegörelse. Lamineringen gör också att interiören skyddas mot UV-strålning.

 

Skjutdörrar

Genom att byta ut vanliga dörrar mot skjutdörrar till din lokal slår du många flugor i en smäll. För det första skapar du en exklusiv och proffsig entré som kan locka kunder. Du ser även till att alla kvadratmeter både innanför och utanför dörrarna kan utnyttjas maximalt, istället för att behöva lämna plats för dörrar som ska öppnas och stängas.

Ett lätt sätt att bjuda in

Vi erbjuder skjutdörrar i glas som öppnar upp ytor och tillåter både dig och dina kunder att se ut och se in. Glas i dörrarna ger ett exklusivt intryck och skapar en köpvänlig atmosfär. Skjutdörren kan även bli en integrerad del av inredningen och utsmyckas och på annat sätt optimeras för att passa in i din verksamhet.

 

Glasdörrar

Glasdörrar är ett snyggt och stilrent alternativ till vanliga dörrar. Beroende på om glasdörren ska användas som ytterdörr eller innerdörr kan vi erbjuda lite olika alternativ. Ska dörren användas som ytterdörr bör den uppfylla vissa säkerhetskrav, dels ska den sitta i en robust ram som är förankrad i väggarna och framförallt måste glaset vara säkerhetslaminerat.

Trevligare atmosfär

Ska glasdörren användas som innerdörr ställs så klart inte samma krav på säkerhet utan då kan dörren få hänga fritt i karmen, vilket så klart möjliggör en smärtare och elegantare design. Glasdörrar i butiks- eller kontorsmiljö har den stora fördelen att de ökar genomsynen mellan rummen och bidrar till en öppnare och trevligare atmosfär. En glasdörr från Fortaxa bidrar inte bara till ökad trivsel och kreativitet hos medarbetarna utan även till större köplust hos dina kunder.

 

Glasväggar

Glas är ett allt vanligare inslag i modern arkitektur, och glasväggar ger dig en möjlighet att både skapa struktur och öppenhet i exempelvis ett kontorslandskap. En glasvägg gör lokalerna ljusare och trevligare samtidigt som de hjälper till att dämpa ljud.

Transparens och säkerhet

Med glasväggar får du en möjlighet att dela upp din lokal i flera mindre ytor utan att den känns trång. Små ytor har en tendens att kännas större när de omgärdas av glasväggar, samtidigt som de ger arbetsro och bidrar till en trevligare och mer harmonisk stämning i arbetsgruppen.

 

Glaspartier efter dina önskemål

Våra glaspartier utgår inte från någon standardmall utan anpassas efter dina önskemål och utifrån dina förutsättningar. På så sätt kan vi se till att ditt fasadsystem inte bara ser bra ut utan även klarar alla de funktionskrav som ställs.

Några av de funktionskrav som ställs på glaspartier i fasadsystem är att de ska vara täta och stå emot väder och vind, samtidigt som de ska kunna bidra till en bättre ventilation, både till vardags och i händelse av brand. Glaspartier fungerar dessutom som brandavskiljande väggar och förhindrar brandspridning om de är monterade på rätt sätt.

Rätt glaspartier sparar pengar

Väl uppförda glaspartier bidrar även till en bättre energihushållning. Genom att ställa krav på värmeisolering och lufttäthet i fasaden kan vi leverera glaspartier som begränsar värmeförluster och se till att dina energikostnader minskar.

Utifrån dina önskemål kan vi även skapa glaspartier som kan verka som bullerskydd och ljudisolering. Här finns det flera parametrar att ta hänsyn till, men rätt utfört kan glaspartier var den avgörande skillnaden mellan en bullrig och en behaglig miljö.

Glaspartier som solskydd

Även om glaspartier släpper in ljus kan de också utformas så att de motverkar för mycket ljus och för höga innetemperaturer. Solskydd kan utformas på flera sätt. Till exempel på fasadens utsida eller insida. Det mest praktiska är dock att ha solskyddet i glaset.

Våra glaspartier är brandklassade och kan levereras som säkerhetsglas. Tillsammans med våra aluminiumprofiler, blir de ett säkert och estetiskt tilltalande inslag i din fasad. Aluminiumpartierna kan beställas antingen som rena, eller lackerade i valfri färg. Kontakta oss så berättar vi mer.

Entréparti

Vi har många alternativ för att förstärka och piffa upp din fastighets entréparti. Läs mer här!

Butiksdörr

Välj mellan butiksdörrar i tåliga och stilrena material. Klicka vidare för ytterligare information!

Vi friskriver för oss eventuell inaktuell / felaktig produktinformation på hemsidan. Vid förfrågan kontakta oss för att få korrekt projektspecifik produktinformation.

 

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa