Select Page

Entréparti

Glaspartier

Vackert entréparti som bidrar till ett bättre inomhusklimat

Ett entréparti är en helhetslösning för att skapa en vacker ingång till en affärslokal, offentlig byggnad eller privatbostad. I en butik kan entrépartiet exempelvis bestå av ett skyltfönster och en dörr i enhetlig stil, omgärdade av trä eller stål som hjälper till att binda ihop enheterna till en helhet. På en villa eller ett radhus kan entrépartiet bestå av en farstubro utanför till exempel ett köksfönster i anslutning till ytterdörren, återigen med syftet att binda ihop och skapa harmoni.

Stora möjligheter till ett bra klimat

När man planerar ett entréparti kan man förutom de rent estetiska värdena även passa på att sörja för god isolering och ventilation för att skapa ett bättre inomhusklimat i butiken, på kontoret eller i bostaden. Detta gör man genom att för det första välja material av god kvalitet som har de rätta isolerande egenskaperna, och genom att välja en ventilationslösning som harmonierar med övrigt material.

“Ett entréparti består av glasytor kombinerade med antingen trä eller stål, beroende på omkringliggande fasad och kraven på säkerhet.”

Mellan material, utformning och färgsättning finns ett otal möjligheter att skapa den perfekta entrén till din lokal eller bostad. Genom att man bygger hela entrépartiet i ett stycke bidrar det till en tystare inomhusmiljö med bättre luft, som dessutom har en välkomnande och inbjudande effekt på kunder eller gäster.

Vi hjälper dig att skräddarsy ditt entréparti

Vi kan hjälpa dig att skapa ett entréparti som både ger din butik ett stilfullt yttre och ett fullgott skydd mot inbrott och skadegörelse. Vi har stor erfarenhet av säkerhetslösningar för entréer och har mycket goda kunskaper i hur man installerar säkerhetsglas i skyltfönster på ett snyggt och säkert sätt. Med ett entréparti från Fortaxa ger du din butik eller kontorslokal den yttre glans den förtjänar, och lockar kunder om dagarna samtidigt som du sover gott om nätterna. Kontakta oss så berättar vi mer!

Välj rätt material 

Ett entréparti ger dig möjligheten att sammanföra komponenter från fasaden på en mindre yta, vilket kan göra underverk för hela byggnaden. Samtidigt kan du också se till att ditt entréparti speglar dig och din verksamhet. Låter det krångligt? Inte alls, det handlar helt enkelt om vilka material du använder dig av och hur du låter dem samverka. Vi har lång erfarenhet av  att planera och bygga entrépartier både på privatbostäder som villor och radhus och på offentliga platser som butiker, restauranger och kontor.

 

Ska skapa harmoni

När man skapar ett entréparti ska man alltid utgå från byggnaden, vilket år den är uppförd och vad som är dess kännetecken. Vår styrka ligger i att vi har kunskaper inom så många områden gällande, material, utseende och säkerhet. Vi vet hur man kan påverka ett entrépartis utseende för att harmoniera både med fasaden och den bakomliggande lokalen. Grundtanken är då att kombinera glas med trä eller stål. På samma sätt vet vi vad materialen håller för i säkerhetsavseende och när man bör välja det ena eller andra.

Entréparti i stål

Ett entréparti i stål passar bäst i modernare byggnader där glas och stål är naturliga inslag i fasaden. Det är också en utmärkt lösning ur säkerhetssynpunkt, eftersom ett entréparti i stål som förankrats i omgivande väggar utgör ett extremt slitstarkt och robust skydd mot inbrottsförsök och skadegörelse. Kombinerat med fönster och glaspartier i säkerhetslaminerat glas är din lokal säker dygnet och året runt.

Stål kan vara väldigt elegant i ett entréparti, och inge en trygg och lyxig känsla om det dimensioneras rätt tillsammans med glas. Som med alla entrépartier är det samspelet med den övriga fasaden som är avgörande.

Entréparti i trä

Trä är ett exklusivt och mycket stilfullt inslag i ett entréparti och bidrar verkligen till att skapa en varm och välkomnande känsla för dina besökare. Trä fungerar både i äldre och modernare byggnader med exempelvis putsad fasad eller tegelfasad.

Även trä är ett mycket slitstarkt material, men det är naturligtvis svårare att uppnå samma höga skyddsklass med trä som med stål. Ett entréparti i trä och glas kan därför med fördel kombineras med en gallergrind eller ett skjutgaller om man har gott om stöldbegärligt gods i lokalen eller butiken. 

Entrépartier för villa och radhus samt offentliga byggnader

Ett entréparti är platsen där en byggnads exteriör och interiör smälter samman till en helhet. Den markerar passagen mellan utomhus och inomhus och kan göras pampig eller enkel, lyxig eller hemtrevlig, allt efter tycke och smak och byggnadens egenskaper.

När man planerar ett entréparti finns det mycket att tänka på: Man vill att entrén ska smälta in i fasaden, att den ska vara vacker och funktionell, och även erbjuda säkerhet mot skadegörelse och inbrottsförsök. Vi tar här en titt på hur man kan tänka kring entrépartier i olika typer av byggnader. 

Entrépartier för privatbostäder 

Till en villa eller ett radhus består ett entréparti vanligtvis av en ytterdörr, ett fönster och inte sällan någon typ av överbyggnad, som farstubro till exempel. Tanken är att skapa en plats som både är ute och inne, som en sluss mellan huset och omvärlden. Detta tänkesätt gäller både teoretiskt och praktiskt.

Oftast består ett entréparti för en villa eller ett radhus av trä och glas i kombination, och som med alla entrépartier gäller det att man tar hänsyn till när huset är byggt och vad det har för egenskaper arkitektoniskt. Det kan också vara bra att titta i detaljplanen för området för att se vad som är tillåtet och inte ifråga om förändring av fasad och tillbyggnad.

Entrépartier för offentliga byggnader som kontor, butiker och restauranger

Här gäller det att skapa en inbjudande känsla, som utstrålar klass och samtidigt känns värmande och välkomnande. Tanken är att entrépartiet ska ”dra in” kunder och gäster i lokalen. På en vacker byggnad är det vanligen ingen konst att skapa ett snyggt entréparti som rimmar med fasaden. I en modernare byggnad kan det vara svårare. Mycket glas är ett recept som vi på Fortaxa lärt oss ofta fungerar bra.

Restauranger, kontor och framför allt butikslokaler ställer såklart stora krav på säkerheten hos materialet, så här är ett entréparti i stål och säkerhetsglas att föredra. Trälösningar är också möjliga, men bör då kombineras med någon typ av smidesgaller, en grind eller ett skjutgaller, innanför entrén.

Butiksdörr 

Din butiksdörr är den viktigaste komponenten i ditt entréparti. Med butiksdörren signalerar du vad det rör sig om för sorts butik, och helst ska dörren utstråla värme och välkomnande. Det finns mycket att tänka på om du vill investera i en ny butiksdörr. Men det finns också saker du kan göra om du vill behålla din gamla originaldörr, trots att den kanske inte uppfyller alla säkerhetskrav.

Butiksdörr i glas

Det är mycket vanligt med glas i en butiksdörr. Glas tillåter insyn i lokalen som gör att kunderna kan kika in lite försiktigt och inte behöver dra sig för att öppna dörren. Insyn ger en större kundtillströmning helt enkelt. I kombination med ett skyltfönster utgör en glasad dörr ett trevligt entréparti som ökar försäljningen.

I en butiksdörr bör man välja säkerhetslaminerat glas, som står emot yttre våld och inbrottsförsök. Säkerhetslaminering innebär att en skyddsfilm läggs på båda sidor av glaset, vilket gör det betydligt svårare att krossa och dessutom förhindra att glas splittras överallt. Vi på Fortaxa är experter på säkerhetslaminerat glas och hjälper dig gärna.

Trä eller stål?

På ett gammalt hus passar det oftast bäst med en trädörr, oavsett om fasaden är putsad eller består av tegel eller sten. Trä och glas är en klassisk kombination som är mycket vanlig i butiker både i stadsmiljö och ute i landet. Den signalerar en sorts hederlighet och kvalitet som inger förtroende hos kunden och skapar en hemtrevlig känsla.

Stål är det bästa ur säkerhetssynpunkt, och passar utmärkt i modernare byggnader oavsett fasadens ytskikt. En ordentlig stålram med säkerhetslaminerat glas ger din butik ett fullgott skydd mot skadegörelse och inbrottsförsök.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

Besöksadress
Fortaxa Sverige AB
Lissmavägen 16
142 91 Skogås

Postadress
Fortaxa Sverige AB
Stapelgränd 15
973 41 Luleå

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa