Select Page

Industriportar

Industriportar

Industriportar från Fortaxa används ofta i industrianläggningar, lager, på lastkajer och i offentliga byggnader.

Eftersom vi har stora möjligheter att anpassa konstruktionen av våra industriportar (tio olika) tillåts installation av dörrar i anläggningar med eventuella egenheter i öppningen, till exempel lågt tvärstycke, högt tak eller sadeltak. Fortaxas portar i ProPlus-serien kan installeras i öppningar upp till 8 meters bredd och 7 meters höjd. Designen av sådana dörrar har dessutom förstärkts för att säkerställa driftsäkerhet och säkerhet.

 

Anpassade för industrin

Industriportar är takskjutportar med ett speciellt utförande, skapade för en intensiv användning. Deras design gör det möjligt att utföra upp till 100 000 öppna-/stäng-cykler. Takskjutportarnas vikt balanseras av individuellt valda torsionsfjädrar så att dörrarna kan öppnas eller stängas manuellt. För att öppna Fortaxas industriportar behöver man använda kraft under 260N (≈26 kg), medan vikten av dörrbladet kan överstiga 600 kg. Automatisk öppning kan installeras för att säkerställa en mer bekväm och säker användning av takskjutportar.

Fortaxas industriportar uppfyller alla krav i europeiska säkerhetsstandarder, vilket bekräftas av rapporter som utfärdats av europeiska ackrediterade laboratorier samt är CE-märkta.

Användning av energibesparande paneler och tätning längs hela dörrområdet, säkerställer lämplig temperatur inne i industrilokaler.

Olika typer av paneler

Vilken paneltyp man väljer till industriporten har stor betydelse för hur porten smälter in med den övriga fasaden. Beroende på panelens sammansättning kan man variera intrycket från diskret till iögonfallande och även matcha omkringliggande väggars struktur. De två vanligaste paneltyperna för industriportar är S-profilpanelen och Mikrovågspanelen, båda med sina egna unika fördelar.

Fortaxas paneler är i alla industriportar av sandwichtyp, en panel som passar bra i flexibla strukturer som takskjutportar. Sandwichpanelerna är 45 mm tjocka och består av en inre kärna av galvaniserad ståltejp, endast 0,4 mm tjock. Runt kärnan sitter ett 16 mm tjockt zinklager och utanpå det ligger polyuretan, modifierad genom polyamidpartiklar. Varje panel är helt sluten, dvs de yttre lagren sitter ihop på toppen och botten av panelen.

Detta gör att panelerna får en utmärkt isolerande förmåga och står emot både kyla, värme och hårda vindar. De isolerar även ljud på ett föredömligt sätt. Oavsett vilken paneltyp du väljer till din industriport kan du vara säker på att den kommer att möta upp alla dina krav på design, smidighet och säkerhet.

 

Installation av industriportar

Det finns ett stort antal möjligheter att installera Fortaxas industriportar, närmare bestämt tio olika. Detta innebär att vi kan installera portar i snart sagt varje miljö utifrån förutsättningarna på plats. Vi hjälper dig gärna att välja ut och installera den port som bäst möter upp dina och din lokals behov.

Standarddörrinstallation

Det här är en klassisk monteringstyp där axeln med fjädrar ligger ovanför dörrbladet, och porten öppnas med en rak vinkel. Vår vanligaste installationstyp.

Vertikala och höga installationer

Om lokalen har högt i tak är det lika bra att utnyttja det. Vi har fyra varianter av vertikala och höga installationer. I vertikala installationer lyfts porten helt enkelt rakt upp på spåren, och i höga installationer rullas porten först upp och sedan inåt. Axelns läge kan också varieras för att bäst passa förutsättningarna.

Lutande installation

Har du ett lutande tak i lokalen? Inga problem, då tar vi vara på det och väljer en lutande montering, där spåren och porten följer med upp längs med taket. Vi har fyra olika varianter av lutande installation beroende på lutningsgraden och takhöjden, samt axelns placering.

Låg installation

Om ditt tak har lågt tvärstycke passar den låga installationen, som bäst utnyttjar utrymmet uppe i taket.

 

Varför ska du välja våra industriportar?

Det är kombinationen av flera faktorer som gör industriportar från Fortaxa till ett självklart val när man behöver en kraftfull port som håller för tuffa tag länge.

Paneler med hög motståndskraft

Våra sandwichpaneler hör till de starkaste som finns på marknaden. Med sin 45 millimeters tjocklek ger den hög motståndskraft mot både väder och vind, stötar och höga ljud.

Polyuretanskum för styvhet

Panelerna fyller vi med freonfritt polyuretanskum, vars densitet vi ökat för att panelerna och därigenom hela porten ska uppnå den styvhet och höga deformationsmotstånd som behövs i en port som ska tåla omild behandling länge.

Sammankopplade stållager

Stållagren som omger panelerna är sammankopplade både upp- och nedtill på panelerna, vilket gör panelen till en sluten krets. Detta gör att panelerna inte spricker upp vid exempelvis upprepade våldsamma stängningar eller lång tids utsatthet för sol och vind.

Extremt hållfasta gångjärn

Gångjärnen i våra industriportar håller vart och ett för en påfrestning motsvarande 715 kg. Det är gångjärnens specifika design med en böjd platta som både ger det dess extrema styrka och samtidigt smidighet.

 

Valmöjligheter

När du beställer en industriport från Fortaxa kan du göra vissa tillval och anpassa din port efter dina behov. Bland annat har vi alternativ för dörrar i portarna, samt för automatisering av öppning och stängning. Vi hjälper dig gärna med tips och idéer på hur du kan skräddarsy din industriport.

Inbyggd gångdörr eller sidodörr

Att ha en dörr inbyggd i porten är ett smart och bra sätt att förlänga portens livslängd, i fall där du ofta måste passera genom porten utan fordon. Dörren medger passage för personer och mindre föremål. Du kan välja mellan en dörr inbyggd i själva porten eller en sidodörr. Dörrarna har förstärkta aluminiumprofiler som matchar portarnas utseende, och är utrustade med automatiska dörrstängare.

Alternativ för öppning

Våra portar är balanserade med ett system av individuellt utvalda torsionsfjädrar, vilket gör att porten kan stängas och öppnas manuellt med ganska liten kraft. Dessutom kan en kedja eller ett block användas vid större portar som annars skulle kräva mer kraft.

Vi erbjuder även automatik av portarna och använder oss i dessa fall enbart av kvalitetsutrustning från pålitliga tillverkare som Nice, Marantec och AS-Motors. Enheterna monteras direkt på portens axel och kan kontrolleras med en knappanel vid sidan av porten.

Vi har även fler alternativ för våra industriportar. Hör gärna av dig om du har några frågor!

 

Snabbhet och effektivitet

Snabbrullportar är lösningen när du behöver en industriport som snabbt kan öppnas och stängas ofta. I verksamheter med mycket trafik mellan olika utrymmen, eller som utpassage till en lastkaj, är snabbrullporten en utmärkt lösning.

Lätt men pålitlig konstruktion

En snabbrullport består av en kraftig duk som sitter fast i en robust, tvådelad ram av galvaniserat stål. Den yttre delen av ramen fästs i byggnadens väggar och den andra delen består av två oberoende teleskoparmar som fästs mot den yttre ramen. Teleskoparmarna är upphängda på fjädrar som gör att de snabbt återtar sitt ursprungliga läge om någon skulle råka köra på dem. Snabbrullporten är alltså självreparerande, vilket sparar in hel del reparationspengar varje år.

Snabbare än resten

Där en vanlig port kan ta 20 sekunder att öppna, åker snabbrullporten upp och ner med en hastighet av upp till två meter per sekund. Du styr porten med hjälp av fjärrkontroll. Snabbrullporten kan dessutom utrustas med sensorer, induktionsslinga eller rörelsedetektor, som automatiserar öppningen och gör porten helt självgående. En pålitlig partner när det måste gå snabbt!

 

Spara utrymme med takskjutportar

Takskjutportar är den bästa lösningen där platsutrymmet är en viktig fråga. Porten försvinner upp i taket och tar ingen plats i anspråk på vägen upp, vilket gör att utrymmet kring porten kan utnyttjas maximalt. På exempelvis lastkajer är takskjutporten en mycket populär lösning, men även i hemgaraget har många valt en takskjutport.

Takskjutportar är som gjorda för att kombineras med automatisk öppning med fjärrkontroll eller rörelsedetektorer. Genom att automatisera öppning och stängning gör man inte bara passagerna smidigare utan förlänger även portens livslängd, eftersom motoröppning faktiskt är skonsammare mot porten än manuell öppning och stängning.

En takskjutport från Fortaxa skräddarsys utifrån dina behov. Du väljer utförande, färg, säkerhetsklass och vilken sorts automatik du vill ha. Vi hjälper dig sedan med installationen. När du ska köpa en takskjutport till din verksamhet eller ditt garage ska du se till att välja en port med rejäla och pålitliga komponenter, allt ifrån paneler till skenor, beslag och vajrar. På Fortaxa vet vi vilka portar som håller för hård användning länge, och köper du en takskjutport från oss kan du lita på att det är en kvalitetsprodukt. Vi gör dessutom en installation helt enligt regelboken, som kommer att ge din takskjutport ett långt och krångelfritt liv.

 

Vikportar – standardlösningen

I en vikport är portbladen sammanfogade med gångjärn som gör att porten kan vikas ihop som ett dragspel när den öppnas. Detta är den vanligaste typen av industriport, mycket beroende på att de är så lättmanövrerade och att de lämnar hela portöppningen fri för passage. Du bör dock tänka på att det finns utrymme, antingen inåt eller utåt, för att porten ska kunna öppnas och stängas utan problem.

Anpassningsbara och flexibla

Du väljer själv vid beställning hur många blad du vill ha i din port. Möjligheten att anpassa sin vikport gör att den kan fås i utföranden som passar alla typer av öppningar, hur stora de än är. Vikportar är vanliga i öppningar där det finns ett lågt överstycke, men det är absolut inget krav för att kunna installera en vikport.

I en vikport går det dessutom att installera gångdörrar, för smidigare genomfart utan fordon. Dörren är av samma material som porten i övrigt och smälter in på ett helt naturligt sätt. Den sitter i ett av portbladen, vilket gör att den ”hänger med” när porten viks ihop vid öppning.

Står pall i alla lägen

I en industrimiljö vill du ha en port som tål hårda tag och därför är det viktigt att du väljer en port med ett förstärkt skalskydd. Vi tillhandahåller robusta vikportar som håller för många års användning i påfrestande miljö och dessutom är tåliga mot yttre våld och hårt väder. Med våra vikportar kan du koncentrera dig på det som är viktigt för din verksamhet utan att behöva oroa dig för att det ska bli några problem med logistiken på grund av portarna.

 

Vi friskriver för oss eventuell inaktuell / felaktig produktinformation på hemsidan. Vid förfrågan kontakta oss för att få korrekt projektspecifik produktinformation. 2020-01-15

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • Max. file size: 128 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa