Select Page

Vipportar

Garageportar

Vipportar – en klassiker

Om du någon gång gått förbi en garagelänga så är den med största sannolikhet utrustad med vipportar. En riktig garageklassiker.

Vipportar har funnits på den svenska marknaden i många år och under 70- och 80-talet var vipportar mer regel än undantag när det skulle byggas garage. Enkelt förklarat kan man säga att vipportar är en simpel konstruktion med ytterst få rörliga delar. Själva porten sitter i en fast konstruktion som i sin enkelhet tillåter porten att öppnas och stängas med hjälp av kraftiga fjädrar.

Moderna och säkra vipportar

Om det är en användarvänlig, lättskött och pålitlig port du är ute efter så är vipportar lösningen för dig. Dagens moderna varianter av denna beprövade metod är riktigt säkra och kan med fördel förses med automatik. Men precis som med slagportar, krävs det att du håller rent och snyggt framför porten om du ska kunna öppna den utan problem, eftersom den till en början öppnas utåt. Se därför till att skotta bort snö och parkera inte för nära.

Vipportar kräver minimalt med plats

I likhet med takskjutportar, tar vipportar minimalt med plats inne i garaget, då de hissas upp i taket och placeras parallellt med innertaket. Detta påverkar dock höjden inne i garaget och gör att du inte kan utnyttja garagets höjd till fullo. Var därför noga med att du har ordentligt med spelrum uppåt om du brukar parkera bilen i garaget.

Fråga oss om vipportar

Om du är ute efter portar som är stabila, säkra och användarvänliga, så är det vipportar du ska ha. Dagens moderna, förfinade modeller på denna klassiker är långt mycket säkrare och mycket mera pålitliga. Till skillnad från de äldre modellerna, där fjädringen kunde utgöra en fara, är dagens vipportar ofta konstruerade med gömda eller inkapslade fjädrar. På så sätt försvinner risken för klämskador eller att något riskerar att fastna i dem.

Om du vill veta mer om våra vipportar får du gärna höra av dig till oss. Vi svarar gärna på dina frågor och hjälper dig att hitta rätt portar.

i

Offert & Rådgivning

Tillverkning

Montering

Service

Fortaxa Security erbjuder en mängd olika alternativ när det gäller service för våra produkter.
Det kan gälla besiktning, funktionskontroll eller mer akuta ärenden. För den som önskar total trygghet skriver vi fullserviceavtal.
Alla våra rullgaller, jalusier och portar är CE-märkta.
Kontakta oss för mer information om vilken service vi kan erbjuda dig.

Kontakta oss

Vi finns representerade på alla större orter i Sverige med egen personal och kontor.
Kontakta oss gärna för mer information om våra produkter och tjänster.

Kontakt

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

ADRESS

 Importörvägen 4
120 44 Årsta

Tel:

08-556 616 70

info@fortaxa.se

ÖPPETTIDER

Måndag-Fredag

07-16

Övrig tid kontakta jouren

020-21 00 25

Fortaxa

Ring 020-21 00 25 dygnet runt för att komma till jouren
adipiscing Nullam id ut risus. ipsum consectetur dolor. Donec leo vel, felis